Schilderboek -geheimen recepten van de oude meesters....

Artikel 1 van 6 Volgende
€ 49,95 (inclusief 21% btw)
Het artikel is uitverkocht.

Geheimen recepten van de oude meesters..onthuld en beschreven.

meer info >> schilderboek

 

Rijk geïllustreerd, met humor geschreven en toegankelijk voor iedereen biedt dit Schilderboek een schat aan kennis en inzicht in de klassieke schilder- en tekenkunst. Vanuit een theoretische inleiding beschrijft kunstschilder en docente Lux Buurman stap voor stap de praktijk van het schilderen. Zonder terughoudendheid deelt zij haar kennis en ervaring en geeft zij de lezer letterlijk toegang tot de geheimen van haar atelier dat zij samen met haar echtgenoot en tevens kunstschilder, Ab van Overdam deelt. Het is een reis door het wonderland van het platte vlak, waarin aspecten als perspectief, anatomie en materiaalkennis, schildersrecepten en technieken aan de orde komen. Dit Schilderboek weet op unieke wijze praktische voorbeelden en hedendaagse inzichten te onderbouwen met bevindingen uit diepgaand onderzoek naar de klassieke schilderstechnieken, de specialiteit van het kunstenaarsechtpaar. Het boek speelt hiermee perfect in op de hernieuwde belangstelling voor het maakproces, het ambacht en de materialen van de klassieke schilder en tekenkunst.

Lux Buurman (1948) volgt haar opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten en de Vrije Academie in Den Haag. Echter, de voor haar zo wezenlijke klassieke technieken van de schilderkunst, leerde zij er niet.
Haar zoektocht naar kennis hierover bracht haar in 1974 bij de schilder Ab van Overdam, tegenwoordig haar echtgenoot. Op het atelier van Van Overdam, werd zij ingewijd in de geheimen van de schilderkunst, de traditionele technieken van de oude receptuur voor bindmiddelen.
Dit boek verschijnt opdat de kennis over dit onderwerp niet verloren gaat en het inzicht in het werk en de werken van de Oude Meesters groeit.

© 2011 - 2020 Teken en Schilder Outlet | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren