Old Holland classic watercolours

Na het uitbrengen van de reeks olieverf in het unieke gamma van 168 kleuren volgden de Old Holland Classic Watercolours in hetzelfde rijke gamma. Eén van de unieke eigenschappen van deze aquarelverf is de ongekende kleurkracht (maximale pigmentering). Hoewel deze hoge kleurkracht een kleine aanpassing van de aquarellist vereist ( er is maar zo weinig verf uit de tube of het napje nodig voor het gewenste kleureffect dat u even moet wennen aan de verhouding verf/verdunningsmiddel) zijn de voordelen evident.

Zoals bekend brengt Old Holland op de tubes olieverf en acrylverf een handgeschilderde kleurstrook aan met de verf uit de betreffende tube. Voor de aquarelverf is een andere oplossing gekozen. De etiketten van de tuben en napjes aquarelverf geven niet de voltoon van de verf aan maar de ondertoon (een logische keuze volgend uit de techniek van het aquarelleren). De kleuren op de etiketten zijn in deze ondertoon gezeefdrukt met de aquarelverf zelf via een speciaal voor Old Holland ontwikkelde zeefdruktechniek.

Het is bekend dat sommige pigmenten in de aquarelverf bijzondere eigenschappen vertonen:

  • Granulatie (korreling) : de pigmentdeeltjes zetten zich op het papier af als een vlekkerige toon, voorbeelden hiervan zijn Mangaanblauw, Ultramarijn blauw donker en Rauwe Sienna.
  • Flocculatie : pigmentdeeltjes trekken naar elkaar toe wat hetzelfde effect geeft als granulatie, voorbeelden hiervan zijn : Viridian groen licht en donker, Groene Aarde en Rauwe Omber.

Old Holland aquarelverven kennen een aantal dekkende, supertransparante (met de toevoeging ‘ lake ’ in de naam) en half transparante kleuren

Verkrijgbaar in 6 ml tubes

Old Holland Classic Watercolours

 

Sorteer op
    1 - 120 van 167 resultaten
  • 1
  • 2
© 2011 - 2024 Teken en Schilder Outlet | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel