Hoe slijp je pastelpotloden?

Pastelpotloden slijpen kan soms best lastig zijn. De punten kunnen namelijk erg snel breken en voor je het weet kan je jouw potloden weggooien. Om dit te voorkomen leggen wij in een paar stappen uit hoe je het makkelijkste je pastelpotloden kunt slijpen!

Stap 1 

Slijp met een speciale puntenslijper voor pastelpotloden een korte punt aan jouw potlood. (voor potloden met een normale dikte kan je het beste de Koh-I-Noor pastelpotlood puntenslijper gebruiken. Voor de dikkere potloden, zoals die van Derwent en Conté a Paris kan je beter de puntenslijper van Derwent gebruiken.) 

  

Links de puntenslijper van Koh-I-Noor en rechts die van Derwent.

Stap 2 

Daarna kan je met het schuurplankje de punt van je pastelpotlood scherper schuren als hij dat nog niet is. Gebruik uw pastelpotloden puntenslijper nooit voor andere potloden! Als je dat wel doet kan je puntenslijper snel bot worden met als gevolg dat je punt afbreekt.

Op deze foto ziet u een scherpe punt en het schuurplankje waarmee je dat voor elkaar krijgt.

Wat werkt nou het beste?

Een andere manier om je punt te slijpen is met een stanleymes, dit raden wij af omdat dit erg gevaarlijk kan zijn en er speciale tools voor zijn die klus makkelijk kunnen klaren. Het gebruik van een speciale puntenslijper is dus de makkelijkste manier. Als je maar voorzichtig bent en zorgt dat je geen botte puntenslijper hebt.

 

© 2011 - 2024 Teken en Schilder Outlet | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel