Schilderen op Paneel

Je hebt verschillende dragers of wel ondergronden waar je op kunt schilderen. De meest bekende ondergrond is een linnen of katoenen doek. De andere dragers zijn bijvoorbeeld: een canvasboard,olie- en acrylpapier en vele andere houten dragers die je zelf nog moet bewerken met bijvoorbeeld Gesso.

Je kunt natuurlijk schilderen op een doek, maar je kunt ook schilderen op een schilderspaneel.

Het verschil tussen doek en paneel?

Een doek is vaak van linnen of katoen dat over een houten frame wordt gespannen. Een paneel is gemaakt van hout dat bewerkt is zodat je er op kan schilderen. Omdat het doek over een frame gespannen is veert je penseel als het ware mee met het doek. Bij een schilderspaneel is dat niet het geval en kan je veel fijner schilderen. Ook heeft een doek altijd een draadlijn en een schilderspaneel heeft een gladde toplaag.

Vroeger werd er altijd geschilderd op paneel, pas later ging men op canvas schilderen. De meeste schilderijen die al die eeuwen hebben doorstaan zijn vaak geschilderd op paneel.

Wij hebben wel een vermoeden waarom dat is.

Een doek is veel gevoeliger voor vocht dan een paneel en is ook veel kwetsbaarder. Het doek kan namelijk snel beschadigen of scheuren.

Een houten paneel is erg vormvast in tegenstelling tot een doek. Het doek blijft soepel met het gevaar dat in de loop der jaren de verflaag kan gaan barsten

Waar vind ik een goed schilderspaneel?

Het maken van een eigen paneel kan veel tijd, moeite en ergernis kosten.
Sinds 1991 maakt het bedrijf Muspaneel zijn eigen schilderspanelen. Je raadt vast hoe deze panelen heten..
Inderdaad, Muspanelen. De Muspanelen worden met ambacht gemaakt in eigen atelier en zijn van de allerbeste kwaliteit.

De Muspanelen zijn verkrijgbaar met een witte, grijze of bruine toplaag en zijn direct klaar voor gebruik. De panelen hebben een super fijne toplaag zodat je heel precies te werk kan gaan. Er zijn 7 verschillende soorten Muspanelen in bijna iedere maat verkrijgbaar, iedere kunstschilder heeft zijn eigen favoriet!

Bent u nou benieuwd naar de verschillende soorten Muspanelen?

Klik hier om de verschillende soorten te ontdekken!

       

© 2011 - 2024 Teken en Schilder Outlet | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel